Pohdintoja rajan pinnasta Pohdintoja nykysuomesta ja maailmanmenosta

#olentodistanut

  • #olentodistanut

Kun Twitterissä lähti käyntiin  kampanja rasismia vastaan, joutui se välittömästi trollauksen kohteeksi. Pahimman trollin heitti kuitenkin yllättäen Rosa Meriläinen kommentillaan twiittaukseen: 

" rasismia homoyhteisössä, erityisesti parisuhdetta etsiessä. Aivan liian monet valkoiset miehet kirjoittavat deittiprofiileissaan ”ei mustia, ei currya (intialaista), ei riisiä (itäaasialaiset).” Tämä on absoluuttisesti kuvottavaa, joka saa minut voimaan pahoin."

Johon Rosa vastasi: 

"Tunnen monia sinkkunaisia, jotka eivät pidä itseään rasisteina, mutta tinderissä valitsevat vain valkoisia."

Oletin aluksi että tämähän on huumoria, mutta ilmeisesti ei. Eikö tässä ole jo aikamoinen ristiriita rasismin vastustuksen sekä feminismin kanssa? eräskin kommentoija:
 

" feministisen hulluuden, jossa se kenen kanssa haluaa harrastaa irtosuhteita ei ole enää naisoletetun henkilön itsensä päätettävissä."

Tuon logiikan myötä todellakin miehillä saati naisilla ei saisi olla omaa päätösvaltaa siihen, kenen kanssa haluaa tinderistä tavata ja ehkä vähän irroitella? 

Olen perin hämmentynyt. Valaiskaa toki ns. suvaitsevaiset ja feministit että missä nyt mennään?

https://twitter.com/RosaMerilainen/status/975388997156593664

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kuka tässä nyt on sekaisin. Deittipalstoilla on aina haettu sitä haaveiden kumppania. Kyllä ihminen voi haaveensa kuvailla. Miksei poissulkeviakin ominaisuuksia voi kuvailla. Minutkin voisi hylätä "ei partaa" tai "normaalipainoinen" ehdoilla. Kätevää, ettei tarvitsisi mennä treffeille partafoobikon kanssa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Suomessa ei olla vielä rasismin vastustamisessa ihan niin pitkällä, mutta ehdottomasti tulevaisuudessa feministit ja vastaavat ryhmät tulevat hyökkäämään ihmisiä vastaan, jotka haluavat kumppanin vain omasta etnisestä ryhmästä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sekaisin olevia hihhuleita on aina ollut, muttei niistä kannata välittää. Onneksi on tullut jo oma ihku nainen haettua, niin ei tarvitse olla näillä henkisesti raaoilla deittimarkkinoilla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ideologisilla joukkoliikkeillä on jokseenkin poikkeuksetta taipumus kapeuttaa hyväksyttäväksi katsoimansa käyttäytymisen ja toiminnan aluetta sekä etsiä vihollisia ja linnoittautua niitä vastaan. Tunnuslauseet: Joka ei ole meidän puolellamme, on meitä vastaan. Joka poikkeaa normista, suljetaan ulkopuolelle.

Muuten, tuo "Olen todistanut" taitaa olla joltakin herätysliikkeeltä lainattu.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

1. Ns naimaindeksi on äärettömän hyvä mittaamaan yhteisön eri ominaisuuksia.
Sikäli ihan ok ihmetellä, jos ihonväri on keskeinen prioriteetti parinvalinnassa.

2. Näyttää myös olevan niin, että jos se on yleinen prioriteetti, siitä pian tulee myös normi.
Sekaliitot siis rupeavat olemaan vallitsevan normin rikkomisia ja kriisiaikoina niihin ja niiden jälkeläisiin alkaa kohdistua syrjintää.

Sikäli siis on jossain määrin totta, että jollet ole sekaliittojen puolella , olet niitä vastaan.

3. " Olen todistanut" on harvinaisen epäonnistunut nimi kampanjalle.
Jos suomenkieltä ajatellaan.
Todistamisen nimittäin tulee myös toteutua käytännössä ; näkeminen ei vielä yleensä ole todistamista, kuten englanninkielessä.

Kampanjan nimen siis pitäisi olla " Olen nähnyt ja kuullut, mutta uskallan todistaa vasta nyt"..,

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Miksi ihmeessä ihonväri ei voisi olla keskeinen prioriteetti parinvalinnassa? Eihän ihminen sille mitään voi, jos pitää tai ei pidä jonkinvärisiä ihmisiä viehättävinä, kuului sitten itse samaan etniseen ryhmään tai ei.

Pääsääntöisesti kai sitä pyritään pariutumaan ihmisten kanssa, joihin tuntee seksuaalista vetoa. Luuktavasti evoluutio on muovannut meistä sellaisia, että yleensä pidämme kaikkein viehättävimpinä oman etnisen ryhmämme edustajia. Ilmastoon ja ympäristöön sopeutumisen kannalta on ollut jälkeläisten selviytymisen kannalta merkittävä rooli, sillä millaiset geenit jälkeläisille periytyy. Ei evoluutio voi olla rasismia.

Tuo mitä kakkoskohdassa puhut sekaliitoista, pätisi yhtälailla myös homoseksuaalisuuteen. Onhan sekin vallitsevien normien vastaista. Pitääkö siis ryhtyä biseksuaakiksi, jotta ei olisi homoliittoja vastaan?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mä oon seurustellu neekerin kanssa mutta aasialaiset ei nappaa sitten enää tippaakaan, eli ei liisiä mulle! Rasisti?

Yks mun frendi joka on musta flikka niin hän tykkää valkosista kundeista, dissaa siis "rodullistettuja".

Yks mun frendi joka on musta ja gay niin hän tykkää mustista kundeista, eli onko hän rasisti?

Tällä Meriläisellä (joka on etuoikeutettu valkoinen nainen) kannattais jo oikeesti käydä jonkun ammatti-ihmisen juttusilla, jos hänellä ahdistaa ideologiansa kanssa kun toiset ihmiset valitsevat omaan elämäänsä mieluista kumppania.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Tunnen monia sinkkunaisia, jotka eivät pidä itseään rasisteina, mutta tinderissä valitsevat vain valkoisia."

Minäkin tunnen erään Rosa Meriläisen, joka ei pidä itseään rasistina, mutta valitsi itse Valkoisen miehen. Ehkä valinnassa kriteerinä oli oikea oppinen haistelu. Näin ne etuoikeutetut valkoiset homot ja naiset tekevät ;)

On tämä kyllä niin koomista seurattavaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ratkaisu?

Kielletään tinder lailla, niin Rosa saa rauhassa jatkaa vagina harkkoja ketsuppipullolla.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Töitä hakiessa törmää rasismiin päivittäin. Nimittäin ikärasismiin. Outoa ettei elinkeinoministeriö puutu tuohon epäkohtaan.

Mustalle listalle kaikki rasistit!

Toimituksen poiminnat