Pohdintoja rajan pinnasta Pohdintoja nykysuomesta ja maailmanmenosta

Trans sitä ja trans tätä

https://www.stara.fi/2015/12/14/seitseman-lapsen-isa-hylkasi-perheensa/

Tästä asiasta joskus mainitsinkin, nyt näyttäisi maailmalla moista tapahtuvankin. Milloinkohan rantautuu suomeen


T: Jukka Eläkeläinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Isommassa kaavassa ei kerrassaan mitään väliä. Kuten isommassa kaavassa ei millään mitä tällä pienellä planeetalla tapahtuu ole sinällään väliä (riippuu miten ajattelee).

Paljon paljon pienemmässä kaavassa on IMHO surullista että mies haluaa ja joutuu "olemaan 6-vuotias" ja joku hänet adoptoi (parempi tietenkin ettei kadulle joudu). Eikä "perheen hylkäämisessä" ole mitään hauskaa (oletettavien mielenterveyssyiden takia laitoin lainausmerkkeihin... ei silloin voi puhua hylkäämisestä). Toivoisin uutisen olevan feikkiä, mutta tapahtuu tässä maailmassa paljon paljon hullumpaakin... valitettavasti.

PS.
Elkama nyt ei trolli taida olla ja ihan ok mielipiteitä hänellä ollut usein. Totta kai asennoituminen tietenkin näkyy kommenteissa usein ja jokainen on tavallaan (ajoittain toivottavastikin kaikilla muuttuvan) maailmankuvansa vanki.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tätähän se on.. Ihminen tarvii rajat, ja tietyn selvät yhteiset pelissännöt (normit).. Jos niitä ei ole niin no tätä tapahtuu...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kun nyt kuitenkin kovasti puhutaan trans ihmisten oikeuksista "korjata" sukupuolta yms. niin miksei ihmisen ruumiin fyysinen ikä voisi olla eri kuin aikajanan mukainen ikä. Onhan tutkittu jo että eri ihmisillä keho vanhenee eri tahtia. Aika harva rakennusmies selviää "ehjänä" eläkeikään, toisin kuin toimistotyöntekijä tai muu vastaava siistiä sisähommaa tekevä

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Eiköhän tässä ole kyse ennemminkin siitä, että ihminen ei ole saanut olla aikanaan oma itsensä ja sen takia kokenut jääneensä jotain siitä vaille. Tämä on sitten jämähtänyt päälle kiinnittymisenä tiettyyn ikäkauteen.

Maailmassa on ja on ollut monia kulttuureja, joissa tällaista ei pääse tapahtumaan: Kulttuuri tunnistaa ja hyväksyy ihmisen perinteisestä sukupuoliajattelusta poikkeavan identiteetin ja antaa hänen rauhassa kasvaa omana itsenään - tässä tapauksessa pikkutytöstä aikuiseksi naiseksi.

Toimituksen poiminnat