Pohdintoja rajan pinnasta Pohdintoja nykysuomesta ja maailmanmenosta

Kaksi eri Irakia?

Lainaus

TIEDOTE 26.6.2017

24-vuotias irakilaisnainen Lara pyydettiin juhannussunnuntaina käymään Raision poliisin luona ja vangittiin saman tien Turun poliisivankilaan ja uhattiin karkottaa Bagdadiin maanantaina. Oikeusprosessi on vielä kesken ja päätöksestä on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Tytön Suomessa asuva äiti, sisko ja veli ovat kauhuissaan siitä, aiotaanko perhe hajottaa. Tytär ei voi palata Irakiin, jossa militiat, isä ja miespuoliset serkut uhkaavat hänen vapauttaan ja henkeään. Nuorella emansipoituneella tatuointitaiteilijalla ei ole ihmisarvoista tulevaisuutta Irakissa. Näistä syistä Laraa uhattiin Irakissa ja hän lähti hakemaan suojaa Suomesta.

Ulkomaalaispoliisi hoitaa tapahtunutta erikoisella ja erityisellä kiireellä juhannuksena, jolloin lakimiehet ja korkeimman hallinto-oikeuden tuomarit eivät ole tavattavissa. Hyvään hallintoon kuuluu viranomaistoimminnan läpinäkyvyys, joka ei nyt Laran kohdalla toteudu. Laraa edustava lakimies ei ole ollut tietoinen poliisin karkotussuunnitelmasta eikä hän ole saanut tänä aamuna yhteyttä Laraan eikä tutkinnanjohtajaan.

Lara lähetti viestin Turun poliisivankilasta: ”Minulle kerrottiin vain, että maanantaina minut lennätetään Bagdadiin. Auttakaa minua! En voi palata Irakiin!”

----------------------------------------

Eikö meille ole toitotettu että Suomeen tulevat irakilaiset miehet ovat ihan tavallisia ja hyviä ihmisiä. Kuitenkin vapautuneen naisen elämää sanotaan uhattavan jos hän joutuu palaamaan kotiin. Kuvitteleeko joku oikeasti että tuosta maasta lähtevien asenteet muuttuvat hupsistakeikkaa länsimaisiksi liberaaleiksi arvoiksi? Lukekaa korostettu teksti ja ajatelkaa sitä millaista mielikuvaa Suomeen tulleista irakilaisnuorista on meille myyty...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän abdurrahmanfaig kuva
Abdurrahman Faig

Saisinko kysyä tiedotteesi lähdettä?

Politiikan läpinäkyvyys on (ikävä kyllä) arka aihe. Tuollainen ei tekisi hyvää Suomen poliisin maineelle. Ei Suomi ole mikään oikeuden paratiisi, vaan esiintyy täälläkin jos jonkinlaista peittelyä, tosin huomattavasti vähemmän kuin muissa maissa.

Toimituksen poiminnat