Pohdintoja rajan pinnasta Pohdintoja nykysuomesta ja maailmanmenosta

Numeroiden pyörittely

Kyn nyt tänään on puhuttu prosenteista niin tässä muutama luku
0,08% on se luku josta puhutaan

Toisaalta:

"Raiskaukset 2015: Poliisin tietoon kaikkiaan 1063, epäilty tiedossa 808 tapauksessa. Ulkomaalaisia epäillyistä 217 eli 26,9 %."

 

Noh sitten. Kuinka moni noista 1063:sta raiskauksesta tapahtui loka-joulukuussa jolloin TP hakijoiden tekemiä raiskauksia ruvettiin vasta tilastoimaan. 3kk tarkastelujakson raiskausten kokonaismäärä jos on vaikka 250 raiskausta (varmasti yläkanttiin vedetty , onhan kesä sesonkiaikaa), tuo 25 raiskausta tekee jo 10% raiskausten määrästä.

Toisaalta

265/5400000 = 0,005% koko kansan raiskausmäärät

25/32000 = 0,08% Tp hakijoiden raiskausmäärät

 

0,08/0,005 = 16

eli turvapaikan hakijat raiskasivat tuon kolmen kuukauden aikana 16 kertaa todennäköisemmin verrattuna koko suomen väestöön. 

En ole niin putkiaivo etten tajuaisi sukupuoli ja ikäjakauman muutosta tuloksiin, mutta on noissa laskelmissa muitakin vikoja. Hämärästi suuntaa antavia kuitenkin.

Kannatan raiskauksesta saatavien rangaistusten koventamista taustasta riippumatta, minimissään ehdotonta olisi saatava. Tosin suomen laissa henkilöön kohdistuvista rikoksista jaetaan yleensäkkin liian lieviä rangaistuksia. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Vuonna 2015 raiskauksista/seksuaalirikoksista epäiltiin 1210 ihmistä.
Näistä 217 epäiltyä oli ulkomaalaisia, 950 suomalaisia.
Luku 217 on 22,8% luvusta 950. Luku 950 on 437% suurempi kuin 217.

Äkkiseltään laskemalla huomaamma ulkomaalaisten osuudeksi 17,9% ja suomalaisten noin 78,5%

Usarin palstalla putkahtaa päivittäin noin 20 blogia kertomaan ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista.

Koska raiskaukset ihan oikein huolettavat tiedostavaa kansanosaamme tekijästä riippumatta (lähde: IS/oikeusministeri Lindström: "Ei se eroa. Raiskaus on raiskaus, teki sen kuka tahansa")

Niinpä onneksemme samaan aikaan suomalaisten tekemistä raiskauksista noita blogeja on 87,4 (437% luvusta 20).

Suomalaisten raiskauksista kertovilla blogeilla on siis 4.37 kertainen yliedustus.

Jos taas katsotaan kaikkia rikostilastoja niin prosentuaalisesti vähiten rikoksia tekevät suomenruotsalaiset ja maahanmuuttajat joilla on aasialaistausta. Onneksemma some vilisee blogeja huolestuneilta kansalaisilta aiheesta miten menetellä sen enemmän rikollisen aineksen suhteen.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Älä sotke seksuaalirikoksia ja raiskauksia. Raiskauksista epäiltyjä oli jotai 800 ja 900 välillä, joista 217 oli mamutaustaisia.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Turvapaikkastatuksen merkintä tilastoon sallittiin ilmeisesti marraskuun alusta alkaen. Tilastot voivat siis ainakin teoriassa olla vertailukelpoisia marras- ja joulukuun osalta.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eli n. Tuhannesta kuudesosa on 160 ja 25/160 jotain 18 prosenttia.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Mielestäni oikea tapa olisi verrata, mikä on ollut esimerkiksi poliisille ilmoitettujen ahdistelujen määrä joulukuussa 2014 verrattuna joulukuuhun 2015. Samoin tammikuu 2015 vs 2016 alkaa olla valmis. Noiden erotus menee käytännössä kokonaan tämän turvapaikkabusineksen piikkiin. Todellisia lukuja ei varmasti tulla paljastamaan, joten mielenkiinnon kohteeksi jää lähinnä se, mitä tarjoillaan niiden sijasta. Todennäköisesti kaivetaan arkistoista jotain Väinämöis- tai jääkiekkojoukkuetarinoita.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

"Kuinka moni noista 1063:sta raiskauksesta tapahtui loka-joulukuussa jolloin TP hakijoiden tekemiä raiskauksia ruvettiin vasta tilastoimaan. 3kk tarkastelujakson raiskausten kokonaismäärä jos on vaikka 250 raiskausta (varmasti yläkanttiin vedetty , onhan kesä sesonkiaikaa), tuo 25 raiskausta tekee jo 10% raiskausten määrästä."

Juuri näin. Kesällä kun julkistetaan alkuvuoden luvut ja huomataan, että turvikset vastaavat +10% Suomen raiskausepäillyistä, niin mikähän silloin on meriselitys luvuille. Oppineet juomisen ja raiskaamisen suomalaisilta miehiltä? Rasistinaisten juonia, tahallaan kävelevät pikku hamosissa kesäyössä?

Toimituksen poiminnat