Kusti polkee, kulkeeko posti?

Moni on jo varmaan lukenut postin kuvioon ottaa töihin vuokratyöntekijöitä. Näin päässään taas kiertämään työehtosopimusta ja käyttämään HPL työsopimusta joka varmasta takaa pienemmät tulot työntekijöille kuin postin omilla palkkalistoilla oleville. Kuvio on itselleni tuttu ja olenkin siitä aikaisemmin jo kirjoittanutkin: http://jukkalaulajainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186065-vuokratyon-vaikutus-tyontekijaan-ja-tes-kiertaminen

Milloin joku politiikassa herää siihen että tämä vuokratyön käyttö on karannut jo käsistä? Sille on toki paikkansa ja tarpeensa, mutta moni varmaan mieluummin työskentelisi suoraan asiakasyritykselle, ilman välikäsiä. Yhdenvertaisuus lain periaatteen mukaan samasta työstä tulisi saada sama palkka. Tämä ei kuitenkaan toteudu, koska asiakasyrityksen vakituinen työntekijä saa parempaa palkkaa lähes aina verraten vuokratyöntekijään.

Se että Vuokratyöntekijöillä on oma tessi on ihan hyvä juttu. Nykyisen systeemin mukaan vuokratyöläiselle maksetaan ensisijaisesti vuokratyö tessin mukaista palkkaa, tulisi muuttaa siten että kyseistä TES:iä käytetään VAIN SILLOIN kun asiakasyrityksen tarjoama työ ei ole minkään muun TES:n alainen. 

 

Huipulla puhutaan "Kestävyysvajeesta", Miten luulette toistuvien lyhyiden määräaikaisten työsopimusten vaikuttavan ihmisten haluun perustaa perhettä? Tuskin moni haluaa tietoisesti ruveta lisääntymään jos ei ole varmaa tietoa onko työpaikkaa 3kk kuluttua. Muuutenkin vuokratyöntekijän oikeusturva on heikompi, koska jos saat "hankalan" työntekijän maineen, ei sopimusta välttämättä jatketa. 

Milloin SAK & kumppanit heräävät taistelemään tämän asian tiimoilta koska tuntuu että asiaan ei kiinnitetä juurikaan huomiota. 

JukkaLaulajainen
Kouvola

Tietotekniikan insinööri, maailman politiikan seuraaja, rationaalinen ajattelija ja tulevaisuuden näkymien pohdiskelija mennyttä peilaamalla.
Agnostikko, introvertti ja jonkin sortin erakko
"Tunteille on paikkansa. Parisuhde"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu