Pohdintoja rajan pinnasta Pohdintoja nykysuomesta ja maailmanmenosta

Myydään kaikki

Eikö tälle suomen valtion yksityistämiselle saada stoppia? Ihmetellään että miksi suomi velkaantuu kun kansallisomaisuutta myydään pilkkahinnalla ulkomaisille sijoittaja rahastoille. Suomessa on mielettömät määrät luonnonvaroja joita voisi hyödyntää, mutta ne myydään halvalla ulkomaisille jotka pääsevät niitä hyödyntämään ja niillä rahastamaan. Miksei suomen valtio tuota noita mineraaleja ja myy niitä eteenpäin, tai jopa jatkojalosta tuotteiksi? Talvivaarassa kävi miten kävi, mutta oliko myyminen ulkomaille kannattavaa? Seuraavaksi joku kasvoton sijoittaja porukka lypsää ko. tontin kuivaksi kaikesta rahan arvoisesta, tuskin kauheasti suojellen luontoa. Eiköhän tämäkin mene veronmaksajien rahoista. 

Nykyiset poliitikot tuntuvat päättävän järestään jonkin muun viiteryhmän kuin valtion tai kansan edun mukaisesti. Siitä sitten itselle lohkeaa joku hieno suojatyöpaikka tai osakesalkun hinta pompsahtaa. Hankkikaa nyt hyvät ihmiset selkäranka, mihin sitä rahaa tarvitsee niin hemmetin paljon? Poliitikoille pitäisi olla virkaanastumisen yhteydessä olla jokin syvä psykologinen testi ettei sinne mennä harjoittamaan vain oman tai tietyn ryhmän etua. Vihaksi pistää, enkä varmasti ole ainoa. 

Niin, miksi suomi velkaantuu? 

Koska kaikki mikä tuottaa myydään pois jolloin jää vain menoerät.  Rahaa virtaa niistäkin vain enevissä määrin ulkomaille eikä kotimaahan, esim. vanhustenhoito, jota enemmän pyörittävät ulkomaiset jätit. Sittem puhutaan kestävyysvajeesta koska verotettavien määrä vähenee ja kustannukset kasvaa.

Koittakaa ottaa vaikka norjasta mallia joka hyödyntää luojan suomat luonnonvarat itse ja on varakas, eikä myy niitä pilkkahintaan muille, jotta harva eliitin jäsen rikastuu summalla, joka ilman myyntiä hyödyntäisi valtiota ja näin ollen kansaa huomattavasti suuremmalla summalla.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat